تأمین مالی یک میلیارد دلاری برای دو طرح

صالح آبادی: هم اکنون چند پروژه اصلی را در استان خوزستان فاینانس و تأمین مالی کرده ایم؛ یکی فولاد جهان آرا با ارزش ۱۷۰ میلیون یورو و دیگری توسعه میادین مشترک ایران و عراق با ارزش ۸۰۰ میلیون دلار است

سفر مدیرعامل بانک توسعه صادرات به استان خوزستان همچنین بازدید دیدار وی با استاندار این استان، حضور در شعبه جدید و در دست افتتاح این بانک در شهر اهواز، همچنین بازدید از فولاد خوزستان و گفتگو با مدیران این شرکت مهم صنعتی را می توان برنامه های کاری فشرده روز گذشته دکتر علی صالح آبادی برشمرد. وی در این سفر میهمان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن این استان بود و به صورت چهره به چهره در گفت و گویی با فعالان اقتصادی و صادرکنندگان خوزستان به معرفی توانمندی ها و فعالیت های بانک توسعه صادرات پرداخت. بررسی پتانسیل های صادارتی استان، بازگو کردن مشکلات پیش روی صادرات توسط اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، معرفی امکانات بانک و پروژه های انجام شده و در دست اقدام، بررسی توانمندی های موجود بانک و همچنین معرفی مدیران شعبه اهواز بانک توسعه صادرات را می توان از مهمترین ویژگی های این نشست به شمار آورد.

در ابتدای این نشست دکتر شهلا عموری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز ضمن خیرمقدم و تشکر از حضور مدیرعامل و هیأت همراه به معرفی توانمندی های استان پرداخت. همچنین دکتر علی صالح آبادی به معرفی مسئولین شعبه اهواز پرداخت و در خصوص اهمیت صادرات گفت: کشورهایی که صادرات موفقی داشته و دارند، رونق اقتصادی خود را  پایدار ساخته و اقتصاد خود را از این بستر توانمند کرده اند. به گفته وی سیاست های اقتصاد مقاومتی نیز در این چارچوب از تولید ملی پایدار و دارای مزیت نسبی و صادرات محور است.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات در ادامه افزود: استان خوزستان ظرفیت های بسیار بالایی داشته و حجم صادرات و واردات آن نیز قابل توجه است لذا باید نگاه ویژه ای به این استان داشته باشیم و کمک کنیم تا ظرفیت های آن بیش از پیش زمینه ظهور و بروز پیدا کند. وی در ادامه به پروژه های مورد حمایت بانک در این استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون چند پروژه اصلی را در استان خوزستان فاینانس و تأمین مالی کرده ایم؛ یکی فولاد جهان آرا با ارزش 170 میلیون یورو و دیگری توسعه میادین مشترک ایران و عراق با ارزش 800 میلیون دلار است یعنی این دو پروژه به تنهایی رقمی نزدیک به 1 میلیارد دلار منابع را به خود اختصاص داده اند. از طرف دیگر پتروشیمی سلمان فارسی با ارزش 220 میلیون یورو نیز توسط بانک توسعه صادرات تأمین مالی شده که این پروژه ها در کنار هم ظرفیت های بزرگی را به استان خوزستان اضافه خواهند کرد.

علی صالح آبادی در ادامه این نشست به معرفی منابع بانک توسعه صادرات پرداخت و گفت: سرمایه بانک در سال 86 به  1.5 میلیارد دلار افزایش یافت ولی از آن زمان تاکنون شاهد رشد سرمایه بانک نبودیم. به گفته وی بخش دوم منابع را می توان منابع صندوق توسعه ملی دانست که به صورت ارزی و ریالی تخصیص داده می شود. نرخ منابع ریالی نیز بنا به تصویب هیأت امنای این صندوق 16 درصد بوده است. خطوط اعتباری بانک مرکزی نیز دیگر منابع تأمین مالی بانک به شمار می آید که هم اکنون محدود شده و البته شاید دلیل اصلی را باید در تلاش بانک مرکزی برای عدم رشد پایه پولی دانست. همچنین در تلاش هستیم تا خطوط اعتباری بیشتری از سایر کشورها جذب کنیم که در این خصوص نسبتاً موفق بوده ایم که به صورت فاینانس و ریفاینانس عرضه می شود.

به گفته وی هم اکنون در حال اخذ خط اعتبار 50 میلیون دلاری از ترکیه با نرخ لایبور به علاوه 2.5 درصد به منظور ریفاینانس محموله های تجاری هستیم و تا نهایی شدن این موضوع فاصله چندانی باقی نمانده است. در این چارچوب نیز 2.2 میلیارد دلار برای پتروشیمی بوشهر از فابنانس چین استفاده کرده ایم. مدیرعامل بانک توسعه صادرات ادامه داد: منبع دیگر منابع برای اعطای وام نیز جذب سپرده از افراد است؛ هرچند در شرایط رقابتی فعلی و با توجه به نرخ سود بالای آن، منافع چندانی را برای صادرکنندگان در بر نخواهد داشت.  

مدیرعامل بانک توسعه صادرات در ادامه افزود: در 2 سال اخیر رقمی نزدیک به 600 تا  700 میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی را جذب کرده ایم که البته با نرخ سود مصوب یعنی 16 درصد عرضه شده است. این در حالی است که با تلاش ها و رایزنی های به عمل آمده، نهایتاً مصوب شده که این نرخ با سود 11 درصد در اختیار صادرکنندگان قرار بگیرد هرچند که هنوز عملیاتی نشده است. با سازمان توسعه تجارت نیز موافقت نامه هایی منعقد شده تا به کمک آن بتوان حمایت های بیشتری از بخش تولید صادرات محور انجام گیرد.

علی صالح آبادی در خصوص شعبه اهواز گفت: ساختمان جدید شعبه بانک توسعه صادرات در اهواز در هفته آینده افتتاح خواهد شد هرچند که در ایران و سایر کشورهای جهان ، اگزیم بانک ها (بانک های توسعه صادرات و واردات) به دلیل تخصصی بودن، شعبه محور نیستند و شاید بانک توسعه صادرات در بین سایر بانک های مشابه در جهان ، بیشترین تعداد شعبات را به خود اختصاص داده است. وی در ادامه افزود: خوشبختانه نمایندگان صندوق ضمانت صادرات در استان خوزستان حضور دارند ولی در استان هایی که شاهد حضور مستقیم نمایندگان این صندوق نباشیم، بانک توسعه صادرات این آمادگی را دارد که با انعقاد قراردادهایی، بخشی از نقش آنها را ایفا کنیم.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات در خصوص روابط بانکی با کشورهای همسایه مخصوصاً عراق گقت: هم اکنون با برخی بانک های عراقی روابط بانکی مستقیم داریم همچنین خط اعتباری 20 میلیون دلاری برای صادرات کالاهای ایرانی به این کشور محقق شده است.

در ادامه این گفتگو علی صالح آبادی به رتبه بندی مشتریان در این بانک اشاره کرد و گفت: در سیستم CBRM بانک رتبه مشتری را می توان با معیارهای مصوب طبقه بندی کرد که البته این رتبه طبعاً در نرخ تسهیلات ابلاغی دخیل خواهد بود؛ به عنوان مثال صادرکننده نمونه استانی و کشوری تخفیف نرخ داشته و و با ارائه ضمانت نامه صندوق می تواند 2 درصد کاهش نرخ تسهیلات را به همراه داشته باشد.

در پایان این نشست مدیرعامل بانک توسعه صادرات به افزایش همکاری بانک و مشتریان و صادرکنندگان اشاره کرد و گفت: آموزش در دستور کار قرار داشته و ارتباط بیشتر با صادرکنندگان باعث خواهد شد تا از نظرات و تجربیات مشتریان بانک استفاده کنیم. همچنین صرافی بانک توسعه صادرات با شعب در ارتباط هستند و تلاش داریم تا این ارتباطات و آموزش را افزایش  دهیم.

 

کد خبر 15269

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 7 =